İl Bebek Ölümleri Değerlendirme Kurul Toplantısı
22 Mart 2018

Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığının 04.03.2014 tarih ve 6 sayılı  “Bebek Ölümleri İzleme Sistemi” genelgesi kapsamında 2017 yılında İlimizde gerçekleşen bebek ölümlerini değerlendirmek, sorunları tespit etmek ve İlde alınması gereken tedbirleri belirlemek için oluşturulan “İl Değerlendirme Kurulu” 20.03.2017 günü saat 14.00 da  Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan YardımcısıDr.Hatice ÖZ başkanlığındaOMÜSağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Canan AYGÜN, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Esra PANCAR YÜKSEL, OMÜ Sağlık Uygulama Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Sait İlker USLU, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan YardımcısıDr. Meryem İSKENDEROĞLU,Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığından Ebe Nurcan TÜRKMAN, Samsun SBÜ/Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayla ŞAHİN,Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Havva Filiz KAYA, Samsun Özel Medicalpark HastanesiYenidoğan Uzmanı Dr. Didem YEŞİLIRMAK, ÇEKÜSH Birim Sorumlusu Dr. Meral ÇAĞLAR, ÇEKÜSH Birim Tabibi Sibel TÜRKAN’ınkatılımı ile toplanmıştır. Toplantıda Samsun İli Bebek Ölümleri değerlendirilmiştir.Bebek Ölüm Hızının daha da düşürülebilmesi için yapılabilecekler, alınabilecek önlemler görüşülerek kararlar alınmıştır.

• IMG_9173.JPG
  • IMG_9176.JPG