Hasta Hakları Birimlerinde Çalışan Personele Eğitim Verildi
11 Haziran 2023

Müdürlüğümüz Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından hasta hakları birimlerinde çalışan personele 05-07 Haziran 2023 tarihleri arasında, “Hasta Hakları Uygulamaları” eğitimi verilmiştir.

Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Emine ŞEN ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı personeli Mehmet TOPAL tarafından; “Hasta Hakları Mevzuatı”, “Bakanlık Uygulamaları” ve “Hasta-Hekim İletişimi” konuları; Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı personeli Nurgül YANAK tarafından “Empati”, “Beden Dili” ve “Stres Yönetimi” konuları anlatılmıştır.

"Uygulama Eğitimi"; Dr. Emine ŞEN, Mehmet TOPAL ve Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hasta Hakları Birimi çalışanı Zinnure Özden ULTAV tarafından verilmiştir. Uygulama eğitiminde: Ek-5 Formu ile başvurunun alınması, değerlendirilmesi, HBBS’ye yüklenmesi, sonuçlandırılıp kapatılması hakkında bilgi verilerek her katılımcıya uygulama yaptırılmıştır. Başvurulara yerinde çözüm örnekleri ile hasta hakları kurul toplantısı rol play ile gösterilmiştir.

Toplam 9 katılımcıya katılım belgesi düzenlenmiştir.