Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı Eğitimi Yapıldı
29 Nisan 2019

1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi”  önerilmektedir.

Bu kapsamda İlimizde 24-25-26 Nisan 2019 tarihlerinde Müdürlüğümüz Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitimi“ düzenlenmiştir. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden Prof.Dr. Canan AYGÜN, Uzm.Dr.Tuğba AYÇİÇEK, Özel VM Medicalpark Hastanesinden Uzm. Dr. Didem YEŞİLIRMAK, SBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinden Uzm.Dr. H.Filiz KAYA, İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Meral ÇAĞLAR, Uzm.Dr. Ayşenur  ALPER GÜRZ, Dr. Sibel TÜRKAN, Hemş. Ayşe KUMAŞ TERZİ, Sağ.Mem. Çiğdem AKAL, Ebe Nurcan TÜRKMAN, Ebe Funda DEMİRKILIÇ, Dyt.Betül BAHADIR eğitimci olarak görev almışlardır. Eğitime  üniversite, kamu, özel hastaneler/tıp merkezlerinden ve Asarcık Kaymakamlığından  120 kişi katılmış olup, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selami ARSLAN ve Başkan Yardımcısı Dr. Erdinç ÖZOĞLU ve eğitimciler tarafından belgeleri verilmiştir.

• 37.PNG
  • kapak.JPG