Hastanelerimizde AR-GE ve İnovasyon Eğitimlerine Başlandı
31 Ekim 2018

Samsun İl Sağlık Müdürlüğümüz Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Birimi bünyesinde kurulan Eğitim Ekibimiz tarafından sağlık alanında araştırma, geliştirme ve yenilikçilik faaliyetleri kapsamında, Müdürlüğümüzün AR-GE yeteneğinin, girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi, sahada sorunlar ve ihtiyaçlarla birebir karşılaşan çalışanlarımızın fikirlerini projeye dönüştürmede yol gösterici olmak amacıyla saha eğitimlerine başlanmıştır.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Cemanur AYGÜN, Kadın Doğum Hizmet Binası Eğitim Hemşiresi Hatice ALAFTAN, İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Birimi’nden Meral AY ve Seda HAKYEMEZ tarafından verilen eğitimlerin ilki 30.10.2018 tarihinde Alaçam Devlet Hastanesi, Alaçam Toplum Sağlığı Merkezi ve Yakakent Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına ve idarecilerine yönelik düzenlenmiştir.

Yıllık plan dâhilinde verilecek olan eğitimlerde Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Eğitimlerinin "AR-GE ve İnovasyon Nedir? Sağlık Bakanlığı Ar-Ge Yapılanması, Sağlık Alanı Ar-Ge Faaliyetleri, Sağlık Bakanlığı Proje Destekleri, TÜBİTAK, ARDEB Ar-Ge Proje Destekleri, Ulusal Ar-Ge Destek Programları (Kalkınma Ajansları), Uluslararası Ar-Ge Destek Programları (AB, HORİZON 2020) konuları anlatılmıştır.