Acil Obstetrik Bakım Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi
02 Nisan 2018

Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında 2009 yılında uygulamaya konulan Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir. Acil obstetrik bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Programın hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmektir.

Bu kapsamda 30.03.2018 tarihinde Müdürlüğümüz toplantı salonunda ÇEKÜSH Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Meral ÇAĞLAR’ ın sunumuyla Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi  Toplantısı  gerçekleşmiştir. Toplantıda obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirebilmek için ne gibi önlemler alınabileceği görüşülmüştür.

Toplantıya Vezirköprü, Kavak, Asarcık, Havza, Alaçam, Asarcık, Bafra, Terme, Salıpazarı İlçelerinin Hastane Başhekimleri ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürleri, Özel  Liman Hastanesi,  Özel Medicana Hastanesi, Özel Büyük Anadolu Hastanesi, Özel Atasam Hastanesi, Özel Liv Hospital Samsun Hastanesi, Özel Medicalpark Samsun Hastanesi Başhekimleri ile Hemşirelik Hizmetleri Müdürleri ve Ayvacık,  Asarcık, Bafra, Çarşamba, İlkadım İlçe Sağlık Müdürleri/ TSM(Toplum Sağlığı Merkezi) Başkanları  katılmıştır.

• 100_9155.JPG
  • 100_9160.JPG