İl Bebek Ölümleri Değerlendirme Kurul Toplantısı Yapıldı
18 Mart 2019

Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığının 2018 tarih ve 7 sayılı “Bebek Ölümleri İzleme Sistemi” genelgesi kapsamında 2018 yılında İlimizde gerçekleşen bebek ölümlerini değerlendirmek, sorunları tespit etmek ve İlde alınması gereken tedbirleri belirlemek için oluşturulan “İl Değerlendirme Kurulu” 15.03.2019 günü saat 15.00 da Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami ARSLAN başkanlığında yapıldı.

OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Ana Bilim dalından Prof. Dr. Canan AYGÜN, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yasin SELÇUK, OMÜ Sağlık Uygulama Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait İlker USLU, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığından Dr. Fatma GÜZEL ve Ebe Nurcan TÜRKMAN, Acil Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı Dr. Mehmet Akif TAPUR, Samsun SBÜ/Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdurrahman ALAÇAM, İlkadım KETEM Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Seda KAYA, Samsun Özel Medicalpark Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Dr. Didem YEŞİLIRMAK, ÇEKÜSH Birim Sorumlusu Dr. Meral ÇAĞLAR, ÇEKÜSH Birim Tabipleri Uzm. Dr. Ayşenur ALPER GÜRZ ve Dr. Sibel TÜRKAN’ın katıldığı toplantıda Samsun İli bebek ölümleri değerlendirilmiş, bebek ölüm hızının daha da düşürülebilmesi için yapılabilecekler, alınabilecek önlemler görüşülerek kararlar alınmıştır.