Eğitim Araştırma Hastanesi Tıp Bayramı Etkinliği
26 Aralık 2020

Valimiz Sayın Osman Kaymak, Eski Sağlık Bakanımız Samsun Milletvekili Sayın Dr.Ahmet Demircan ve Sağlık Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Ali Oruç Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemizde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programına katılıp, mesleğinde 40. yılını tamamlayan hekimlere plaket verdi.

İl Sağlık Müdürümüz yaptığı konuşmada;

"Bugün Sağlık camiamızın en anlamlı ve özel günlerinden biri olan 14 Mart Tıp Bayramını kutlamak, bu vesileyle bir araya gelerek yeniden büyük bir aile olduğumuzu hatırlamak ve hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlamak için buradayız.

Aslında 14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın hatırlandığı, günlerinin kutlandığı herhangi bir gün değil; 14 Mart Tıp Bayramı insanların daha sağlıklı bir hayat sürmesi için özveriyle görev yapan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunmak için bir vesile, bir fırsat.

Ben bugünü öyle görüyorum. Kendileriyle hiçbir akrabalığı, yakınlığı olmayan, binlerce insanı; sanki onlar kendi ailelerindenmiş gibi muayene ve tedavi eden, sağlık çalışanlarımız bu vefayı, saygıyı ve teşekkürü sonuna kadar hak ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Kavak Aile Sağlığı Merkezimizdeki hekim arkadaşımızın hikâyesi basına yansıdı.

4,5 yılda 4 kez kanseri yenen ve bu zorlu mücadelede hastalarıyla bir arada olmayı seçen, onların muayenelerini yarım bırakmayan ve artık aile olduğu hastalarla olan sevgi bağından güç alarak tedavisine daha moralli bir şekilde devam eden Dr. Deniz Hanımın hikâyesi.

Aslında hekimlerimizin iyileştirici yüreğini, nasıl hastalarıyla aile gibi olup hem onların sorunlarını çözerken, hem de onlardan nasıl güç alarak ayakta kalabildiğini gösteren çok güzel bir hayat hikâyesi.

İnsanlara yardım etmek ve onların saygı, sevgi ve şükran duygusunu görüp bundan güç almak, bu mesleği hepimiz için özel ve kutsal hale getiren duygu değil mi zaten.

Bende buradan bu vesileyle Dr. Deniz hanıma, hekimlerimize ve bu kutsal görevi beraber yürüttüğümüz tüm sağlık çalışanlarımıza özverilerinden, fedakâr çalışmalarından dolayı hem kendi adıma hem de bir vatandaş olarak tüm halkımız adına teşekkür ediyor, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını bir kez daha kutluyorum."
dedi.