Valimizin Eşi Sayın Emine Kaymak Hanımefendi Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM'de görevli sağlık çalışanlarımıza teşekkür belgesi verdi
19 Ekim 2018

Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın eşi Emine Kaymak Hanımefendi Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi’mizi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlusu Dr. Ülkü Yıldırım yaptığı sunumunda, “Sağlıklı Hayat Merkezleri sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır.

Bu amaçla 81 ilde faaliyete açılan ve sayısı hızla artan, Samsunda 2, ülkemizde 100 SHM’den biri olan Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi 05/02/2018 tarihinde hizmete açılmış olup, Sağlıklı Hayat Merkezi’mizde risk faktörleriyle mücadele, beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, KETEM, sigara bırakma danışmanlığı, sosyal hizmet danışmanlığı, diyabet eğitimi ve fizyoterapi hizmetleri verilmektedir.” dedi.

Sunumun ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın eşi Emine Kaymak Hanımefendi, Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün Ulusal Kanser Kontrol Programı kapsamında, kanser taramalarına sahada yaptıkları özverili çalışmalar ile verdikleri destek ve katkılarından dolayı Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM biriminde çalışan hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi

Daha sonra Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi’nde teker teker poliklinikleri gezerek incelemelerde bulunan Emine Kaymak Hanımefendi, çalışmalar hakkında poliklinik hekimlerinden bilgi

Ziyarete ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün’ün eşi Yüksel Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in eşi Şükriye Şahin, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın eşi Dr. Gülçin Nazlı, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman’ın eşi Dr. Sevil Zaman, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu’nun eşi Çiğdem Ağaoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ’un eşi Saliha Nur Oruç, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Hatice ÖZ, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

• VLK_7240.jpg
  • VLK_7244.jpg