Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Hızlı Antijen Testi Bilgilendirme Toplantısı
30 Nisan 2018

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı sorunun önüne geçilmesi, halkımızda ve sağlık çalışanlarımızda akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık, bilgi ve bilinç düzeyini artırarak bu yönde davranış değişikliği oluşturulmasının sağlanması amacıyla İlimizde “Akılcı İlaç Kullanımı Programı” yürütülmektedir.

Yürütülen program kapsamında Antibiyotiklerin direnç gelişmesini önlemek, doğru tanı sonrası doğru antibiyotik, en uygun yoldan, etkin dozda, optimum aralıklarla, uygun sürede antibiyotik kullanımı sağlamak amacıyla “Samsun 2017 Akılcı İlaç Kullanımı Eylem Planı” oluşturulmuş olup, bu çerçevede akılcı antibiyotik kullanımına yönelik Acil Servis (acil tıp uzmanı ve pratisyen hekim), KBB, Çocuk Hastalıkları, Dahiliye polikliniklerinde görev yapan hekimlere hızlı antijen testlerinin kullanımına yönelik “Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Hızlı Antijen Testi” konularında Dr. Filiz GÜNEŞ ve Dr. Teoman KAYNAR tarafından bilgilendirme eğitimi 13 Nisan 2017 Perşembe günü saat 17:30 da Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi poliklinik binası konferans salonunda verilmiştir.