Hasta Hakları Birimlerinde Çalışan Personele Uzaktan Eğitim Verildi
06 Mart 2023

Hasta hakları birimlerinde çalışan 6 personele 08-13 Şubat 2023 tarihleri arasında, Hasta Hakları İl Koordinatörlüğünce uzaktan eğitim verilmiştir. Eğitim, internet tabanlı eğitim platformlarında uzaktan-senkron eğitim şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Emine ŞEN, "Hasta Hakları Mevzuatı-2014/32 sayılı Genelge", "Bakanlık Uygulamaları" ve "Hasta-Hekim İletişimi" konularını; Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet TOPAL "Hasta Hakları Mevzuatı-Hasta Hakları Yönetmeliği"ni, Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı personeli Nurgül YANAK, "Empati", "Beden Dili" ve "Stres Yönetimi" konularını anlatılmıştır.

Başvuru alma, HBBS’ye yükleme, başvuruyu sonuçlandırma vb. hususlardaki "Uygulama Eğitimi"; Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Emine ŞEN tarafından her katılımcıyla bireysel olarak gerçekleştirilmiştir. 6 kişiye katılım belgesi düzenlenmiştir.