%73’ü Tamamlanan Samsun Şehir Hastanesini Ziyaret Eden Sağlık Müdürümüz, Çalışmaların Son Durumu Hakkında Yüklenici Firma Yetkililerinden Bilgi Aldı
17 Ağustos 2023

Samsun Şehir Hastanesi inşaatını ziyaret eden Samsun İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm.Dr.H. Yalçın Büyükkarabacak, Başkan Yardımcılarımız Uzm.Dr. Bekir Şahin, Murat Yılmaz ve yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda firma yetkililerinden kaba inşaatı %100 oranında tamamlanan ve fiziki gerçekleşme oranı %73’e ulaşan Samsun Şehir Hastanesinin son durumu hakkında bilgi alan Sağlık Müdürümüz, hastanenin ön kabul sürecinin Kasım ayı itibariyle başlayacağını, Ocak ayı itibariyle de tıbbi malzemelerin ve tefrişatın hastaneye yerleştirme işlemlerinde ilk adımların atılacağını ifade etti.

Dış cephe giydirme çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığı, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılarak güneş enerjisi panelleriyle bina elektriğinin bir bölümünün karşılanacağı, 305 bin metre kare kapalı alanıyla Samsun’a ve Karadeniz bölgesine hizmet verecek 1103 yataklı Samsun Şehir Hastanesi’nin 2024 yılı ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor.