Çarşamba Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binasında Hasta Kabulüne Başladı
12 Şubat 2019

Sağlık Bakanlığı’nın Samsun’daki en önemli sağlık yatırımlarından biri olan 250 yataklı Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi, 8 Şubat’ta Diyaliz Ünitesinin hizmete girmesinden sonra; 11 Şubat Pazartesi günü tüm bölümleriyle yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

İnşaa süreci ve binanın hizmet alanları hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç:
“Samsun’un önemli sağlık yatırımlarından biri olan 250 yataklı Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi, 11 Şubat Pazartesi Günü tüm bölümleriyle yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

1986 yılından beri hizmet veren Çarşamba Devlet Hastanemizin eski binası artık ekonomik ömrünü tamamlamış olduğu gibi; insanlarımıza daha nitelikle sağlık hizmeti sunmamız için gerekli fiziki koşulları oluşturmamızı engel olacak nitelikteydi.

Yeni hastane binamızla artık Çarşambalı hemşerilerimiz ve hastanemizden hizmet alan bölge insanları daha modern ve koşullarda sağlık hizmeti alma imkânına kavuşmuş olacak.

Yeni hastane binamızda özellikle tıbbi cihazlara büyük bir önem verilerek son teknoloji tıbbi cihazların hastanemizde hizmete sunulması sağlandı.

Hastanemizde hizmete girecek MR cihazı şu an Samsun Kamu Hastanelerinde kullanılan en üstün teknik özelliklere sahip MR cihazı.

Yine hastanemiz KBB, Göz ve Beyin Cerrahi bölümlerimizde kullanılacak ameliyat mikroskopları ve ameliyat masaları da yine şu an yeni hizmete giren şehir hastanelerinde hizmete sunulan cihazlarla aynı teknik özellikte.

Yoğun Bakımlarımızda kullanılan monitörler hekimlerimizin bu monitörlere uzaktan bağlantı yaparak, evlerinde bile istedikleri zaman hastalarının durumunu ve sağlık verilerinin takip etmelerine olanak sağlar özellikte.

Yani hastanemizin tıbbi cihaz ve teknolojik altyapısı şehir hastaneleriyle yarışacak kadar güçlü. Bu yönüyle hastanemizin bir şehir hastanesi hüviyetinde hizmet vereceğini söyleyebiliriz.

Tek kişilik hastalarımıza özel doğum odalarımız, anne misafirhanemiz, modern bekleme alanlarımız, çocuklarımıza özel dizayn edilmiş polikliniklerimiz, bünyesinde çocuklarımıza özel bir acil ünitesi barındıran acil servisimiz hastanemizin aktarabileceğimiz farklı özelliklerinden sadece bir kaçı.

Ayrıca hastanemizde akıllı enerji yönetim sistemi de bulunuyor. Hastanemizin tüm poliklinik servis alanlarındaki ışıklandırma sistemlerimiz, bulundukları alanda birinin bulunup bulunmadığını tespit edip, kimsenin bulunmadığı bölgenin ışıklarını biri tekrar gelene kadar otomatik olarak kapatıyor. Böylece bina içi alanlarda gereksiz enerji sarfiyatının da önüne geçmiş imkânına sahip olacağız.

Hastalarımızın acil durumlarda mavi kod müdahale ekiplerimizi çağırdı sistem de yeni teknolojik altyapımızla yenilendi. Hastalarımız, odalarında bulunan acil yardım çağrı butonlarına bastığında, daha önce telefon üzerinden tıbbi yardım müdahale ekiplerimizle kurulan irtibat, butona basıldığında online olarak aktif hale gelmiş olacak. Doğrudan ekiplerimize hastanın konum bilgisinin dijital olarak iletildiği bu yeni sistemde hastalarımıza daha hızlı ve etkin olarak ulaşma şansına da sahip olacağız.

56 Milyon TL’lik yatırımla tamamlanan 40 bin m2 alanda hizmet verecek 250 yataklı Yeni Çarşamba Devlet Hastanemizde, eski hastanemizde 34 olan nitelikli oda sayısı, yani içinde banyo, tuvalet, buzdolabı, televizyon bulunan oda sayımız 240’a yükselecek. Şu an 37 olan poliklinik sayımız 104 olacak. Ameliyat masa sayımız 4’den 7’ye; yoğun bakım yatak sayımız ise 15’den 40’a çıkacak. Şu an 6 serviste verilen yataklı servis hizmetleri yeni binamızda 12 servis olarak hizmete devam edecek. Şu an tek katta hizmet veren polikliniklerimiz yeni binamızda iki ayrı katta daha modern ve konforlu alanlarda hizmet verecek.

Tüm bu özellikleri dikkate alındığında yeni hastanemizin, Çarşamba ilçemizin 50 yıllık sağlık ihtiyacını karşılar nitelikte olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Şimdiden yeni hastanemizin tüm Çarşambalılara ve bölge insanına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

• Bina Dış Çekim.jpg
  • Bina Dış Çekim II.jpg