Sağlıkta Ar-Ge ve Hibe Programları Eğitimlerine İl Sağlık Müdüründen Büyük Destek
26 Aralık 2020

Samsun İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde verilen Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Farkındalık Eğitimlerimiz Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi ve SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Ali ORUÇ’un katılımı ve destekleriyle gerçekleştirilmiştir. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak İlimizde sağlık alanında araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerinin güçlendirilip teşvik edilmesi, toplumsal faydaya dönüştürülmesi, sağlık bilgisinin yerli ve milli ürüne dönüştürülmesi, sahada varolan potansiyeli keşfetmek, harekete geçirmek, Ar-Ge ve Sağlık inovasyonu konusunda bilgilendirip bilinçlendirerek doğru yönlendirmeler yapmak, araştırma geliştirme faaliyetlerini yaygınlaştırmak maksadıyla sahada Ar-Ge ve Sağlık İnovasyonu Farkındalık Eğitimleri başlatılmıştır. Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Cemanur AYGÜN, Eğitim Hemşiresi Hatice ALAFTAN, Ar-Ge ve Sağlık inovasyonu Birimi’nden Seda HAKYEMEZ, Meral AY ve Bülent GÜRBÜZTÜRK’den oluşan eğitim ekibimiz 17 İlçemizde yerinde eğitimler vermektedir. Fikir sahiplerinin fikri mülkiyet haklarını da koruyarak Ar-Ge, inovasyon ve proje kültürü gelişmesine ve bu konuda yöneticilerin desteğinin ön plana çıkmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.