Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ Kavak ve Ladik Devlet Hastanelerini Ziyaret Etti
28 Mayıs 2018

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Yusuf GÜNEY, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selami ARSLAN ve sağlık il müdürlüğünden bir heyetle birlikte Kavak ve Lâdik Devlet Hastanelerini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Ziyarette Yeni Kavak Devlet Hastanesi binasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu, 2014 yılında hizmete giren Lâdik Devlet Hastanesinde daha iyi sağlık hizmeti sunulması için yapılacak planlamalar masaya yatırıldı.

Ziyaretler hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç şunları söyledi:

“Kavak ve Lâdik gibi Samsun’un uzak ilçelerinde verilen sağlık hizmeti insanların il merkezine geliş gidişinin zorluğu düşünüldüğünde çok önemli. Bu çerçevede Lâdik Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığımız tarafından 2014’de tamamlanarak hizmete sunuldu. Şimdi de Kavak Devlet Hastanemizde yeniden yapılarak Kavaklıların hizmetine sunulacak. 40 yataklı olarak planlanan Yeni Kavak Devlet Hastanemizin ihalesi 21 Haziran tarihinde yapılacak. İhalesi sonrası süratle bu hastanemizin tamamlanmasını sağlayarak Kavak’ın ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir hastaneye kavuşmasını sağlayacağız.

7675 m2 alan üzerine inşaa edilecek Yeni Kavak Devlet Hastanesinde Kadın Doğum, Çocuk, Dâhiliye, Genel Cerrahi gibi branşlarda çift poliklinikle hizmet verileceği gibi, ayrıca bu hastanede şimdiki hastane bulunmayan yoğun bakım ünitesi, diyaliz ünitesi gibi önemli bölümlerde yer alacak. Bu hastanede ayrıca Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddelerle temas eden hastaların ilk müdahalelerini yapılacağı bir de KBRN Ünitesi bulunacak.

Lâdik Devlet Hastanesi de şu an %92 yatak doluluk oranıyla hizmet veriyor. Bu hastanemizde de 25 olan yatak sayısını artırarak öncelikle 30’a çıkaracağız. Hem Lâdik Devlet Hastanemizde hem de Kavak Devlet Hastanemizde Terminal dönem hastalarımız için Palyatif Bakım Merkezlerini açacağız. Bu çalışmada her iki hastanemizde de son aşamaya geldik. Gerekli onayların bakanlığımızdan alınmasından sonra öncelikle Kavak Devlet Hastanemizdeki merkezi açacağız.
Ayrıca Lâdik Devlet Hastanemizde poliklinik sayısının artırılması ve hastalar için daha geniş yeni bir bekleme alanı oluşturulması içinde çalışmalara başlanması için yöneticilerimize gerekli talimatları verdik.

Bu hastanemizde şu anda Kadın Doğum, Dâhiliye, Çocuk gibi ana branşlarda hizmet verildiği gibi Aile Hekimliği Uzmanı gibi ayaktan muayene işlemlerinde hastalara bütüncül yaklaşım konusunda destek olacak hekim kadrolarımızı da buraya atadık.

Bu iki hastanemizde de merkezden yaptığımız görevlendirmelerle ana muayene branşlarında eksiklik yaşanmamasına büyük önem veriyoruz. Amacımız bu iki ilçemizdeki vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden kesintisiz ve etkili bir şekilde faydalanması.”